Search
Close this search box.
Child Helpline International logo

Що таке «телефонна лінія довіри для дітей»?

Телефонні лінії довіри для дітей готові щодня приймати дзвінки від дітей, підлітків та їхніх опікунів. Ти можеш розповісти консультанту телефонної лінії довіри для дітей про що завгодно, зокрема про будь-які випадки жорстокого поводження, нехтування, насильства або експлуатації, яких можеш зазнавати. Також ти можеш поговорити з консультантом про свої почуття, страхи, надії, турботи та будь-які проблеми, що тебе непокоять. На телефонних лініях довіри для дітей працює багато кваліфікованих консультантів, які здатні надати тобі допомогу незалежно від місця твого походження та перебування.

Отже, діти, юнаки, опікуни чи батьки, які постраждали від війни в Україні, завжди можуть звернутися на телефонну лінію довіри для дітей, щоб отримати необхідну допомогу, пораду, консультацію та підтримку. Телефонна лінія довіри для дітей працює в Україні, а також у сусідніх країнах, де ти, можливо, перебуваєш зараз.

Навіщо звертатися на телефонну лінію довіри для дітей?

  • Якщо ти дитина або юнак/юначка, дзвінок на телефонну лінію довіри для дітей дозволить тобі отримати анонімну та конфіденційну підтримку в будь-якій складній життєвій ситуації.
  • Якщо ви один із батьків або інша особа, відповідальна за догляд за дитиною, звернення на телефонну лінію довіри для дітей дозволяє отримати консультацію психолога, юриста, соціального працівника чи соціального педагога стосовно ситуацій, пов’язаних із дітьми та порушенням їхніх прав.
  • Оператори, які відповідають на ваші дзвінки, є кваліфікованими психологами.
  • Зазвичай телефонні лінії довіри працюють цілодобово без вихідних і надають послуги абсолютно безкоштовно.
  • Консультанти телефонної лінії довіри для дітей готові тебе вислухати, підтримати, допомогти й дати пораду щодо будь-яких проблем, які тебе турбують, у будь-який час та в будь-якому місці. 

Коли слід звертатися на телефонну лінію довіри для дітей?

Ти завжди можеш звернутися на телефонну лінію довіри для дітей, якщо в тебе виникли труднощі або тобі просто потрібно з кимось поговорити. Тому дуже важливо, щоб ти зв’язався (-лася) з телефонною лінією довіри для дітей якнайшвидше, якщо потрапив (-ла) у надзвичайну або критичну ситуацію. Наприклад, у будь-яку з наведених нижче:

  • Ти не можеш займатися звичними справами через погане почування.
  • У твоїх звичках щодо харчування та сну відбулися серйозні або довготривалі зміни.
  • Ти відчуваєш паніку і тобі важко заспокоїтися самостійно.
  • Ти вживаєш алкоголь або наркотики , щоб упоратися із ситуацією.
  • У тебе з’являються думки про те, що ти хочеш заподіяти шкоду іншим чи собі, або ти подумуєш про самогубство.
  • Тобі доводиться зазнавати насильства або жорстокого поводження.

Якщо в тебе є побоювання, що тобі буде важко говорити з кимось про те, що ти відчуваєш, пам’ятай, що тобі не обов’язково розповідати про все одразу. Спочатку просто поділися невеликою кількістю інформації або повідом когось про те, що тобі потрібна допомога та підтримка.

Як знайти телефонну лінію довіри для дітей у країні, де ти перебуваєш

Натисни на мапу або на кнопки нижче, щоб дізнатися про телефонні лінії довіри для дітей у країні свого перебування. Якщо ти не можеш знайти свою країну на мапі, тут можна знайти телефонну лінію довіри для дітей у твоїй країні.

7
Болгарія
2
ЧЕХІЯ
3
Угорщина
4
Молдова
5
Польща
6
Словаччина
1
Україна
error: Alert: Content selection is disabled!!